Regnbuekake med glasur og strøssel.

Første innlegget på bloggen og jeg håper det blir mange flere. I dette innlegget vil jeg bare vise dere disse kule regnbuekakestykkene med glasur og strøssel som jeg lagde forleden.

Jeg startet med å plukke ut alle fargene jeg trengte. Rød, oransje, gul, grønn, blå, indigo og fiolett. Fimoleire får du kjøpt i mange forskjellige farger på Panduro og andre hobbybutikker. De kan også blandes for å skape nye farger om du ikke har tilgang på akkurat den fargen du vil ha.

Jeg begynte med å rulle ut de forskjellige fargene i skikkelig tynne pølser. Planen var at dette skulle bli strøsselet som er på toppen av kaka. Jeg bruker et tynt knivblad som også er kjøpt på Panduro og som er spesielt beregnet for å kutte i leire til å kutte biter i passende størrelser. Det man også kan gjøre er å steke pølsene i ovnen før man kutter de opp. Det kan være lettere. Fimoleire kan stekes i flere omganger på 110 grader uten at det påvirker fargen. Bare pass på at du holder lav stekevarme og ikke overskrider tiden som står på pakningen. Jeg legger de på en bit av aluminiumsfolie så jeg enkelt kan putte de i oven etterpå.

DSC00761

Jeg beklager at jeg ikke har bilder av absolutt alle stegene i prosessen, men dere forstår vel sånn ca hva jeg har gjort. Det neste jeg gjorde var å rulle ut hver farge i omtrentlig lik tykkelse. Noe som er vanskelig når man bare har en kjevle. Et tips er å legge noe på hver side av leireklumpen som er lik tykkelse og rulle ut leiren oppå der igjen. Jeg planlegger å gå til innkjøp av en manuell pastamaskin fordi de er perfekte til å rulle ut leire i sik at man får lik tykkelse og man kan stille inn hvor tynt og tykt man ønsker det.

Siden jeg ikke har noen rund kakeutstikker så brukte jeg et glass til å stikke ut runde biter av hver farge. Så la jeg de oppå hverandre i riktig rekkefølge. Man kan bruke huskeregelen fra barneskolen. ROGGBIF. R-Rød, O-Oransje, G-Gul, G-Grønn, B-Blå, I-Indigo og F-Fiolett.

DSC00767

Jeg klemte de sammen forsiktig og rullet den litt på sidene slik at det ikke er luftlommer i mellom lagene. Deretter puttet jeg den i fryseren i ca. 15min. Jeg skulle nok ha latt den ligge i fryseren litt lenger. For da jeg skulle kutte den opp så var leiren fortsatt litt myk og sank sammen på midten. Men man lærer så lenge man lever. Mens “kaken” ligger i fryseren så begynte jeg å lage glasuren. Da kutter jeg bare opp hvit fimoleire i små biter og blander den ut med Fimo Liquid. Det er rett og slett fimoleire i flytende tilstand som hardner til en blank og gjennomsiktig masse når den stekes i ovnen.

DSC00768

Du må arbeide godt og lenge med blandingen inntil den blir flytende og blank. Du kan også bruke hvilken farge du vil på glasuren. Men jeg lagde en standard hvit glasur.

DSC00771

Deretter delte jeg opp kaken i kakestykker med knivbladet mitt. Som du ser så sank den litt sammen på midten da jeg gjorde det, så neste gang så lar jeg den ligge litt lengre i fryseren. Kakestykkene legger jeg på en bit av folie slik at jeg kan enkelt snu dem uten å måtte ta på dem for mye. Da unngår jeg fingeravtrykk og at leiren blir for myk av varmen fra hendene mine. Her har jeg brukt en nål for å teksturere de forskjellige lagene slik at det ser ut som ordentlige kakelag. Så snudde jeg den og gjorde det samme på andre siden.

DSC00772

Noe jeg glemte å gjøre var å sette i øyepinnen før jeg la på glasuren og begynte å teksturere. Det er nok lurest å gjøre dette først da det må litt kraft til. Så for å unngå fingermerker og at leiren beveger seg for mye slik at man ødelegger detaljene man nettopp har laget, så gjør dette først.

DSC00776DSC00779

Det er veldig enkelt, men tidkrevende å legge på glasuren og strøsselet etterpå. Jeg brukte den ene dotting verktøyet mitt til å påføre glasuren med. Dotting Tools får man kjøpt billig på ebay i forskjellige størrelser. Slike som negldesignere bruker får å pynte negler med eller du kan kjøpe Sculpey sitt sculpting sett. Det er litt dyrere, men kommer med flere muligheter.

DSC00785DSC00786

Jeg bestemte meg for å lage noen søte små fjes også til et par av kakestykkene. Så jeg rullet ut noen øyne, munner og kinn med svart og rosa leire. Så stekte jeg de i ovnen på 110grader i 30min.  Tilslutt så malte jeg øynene med hvit akrylmaling og så glaserte jeg glasuren og strøsselet med fimolakk slik at de ble blanke og lekre på toppen.

DSC00788

Disse kan du gjøre mye rart med. Du kan f.eks. putte de på et kjede eller et armbånd. Eller du kan putte de i settekassa eller dukkehuset. Jeg synes ihvertfall det var veldig morsomt å lage disse søte kakestykkene. Jeg håper dere legger igjen en kommentar eller til og med viser meg om dere bestemmer dere for å prøve dette selv.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s