Alveinspirert armbånd med hjerte.

Dette er første gangen jeg forsøker meg på et armbånd, så for meg så ble dette også et eksperiment i hva som er lurt og ikke lurt å gjøre. Og noen refleksjoner rundt hva jeg ville ha gjort annerledes.

Jeg hadde dette glitterhjertet som jeg støpte i harpiks for en tid tilbake og hadde lyst til å lage noe rundt det. Bortsett fra det så hadde jeg ingen klar ide om hvordan det skulle se ut, bortsett fra at det skulle være i lyse pastellfarger og kanskje noe bling. Orginalt tenkte jeg å bruke noen klare glassperler som jeg hadde, men ombestemte meg da jeg fant noen diamanter i en eske her.

Jeg ruller ut en stripe med leire som jeg også bretter rundt håndleddet for å måle sånn ca hvor langt jeg vil ha det. Jeg har også i bakhodet at det må være mulig å få det på seg uten å måtte bøye for mye på det. Selv om det er litt fleksibelt så kan det fort knekke om man er for hardhendt.

DSC00794

Selv om jeg hadde tenkt å dekorere armbåndet med mer leire så liker jeg å teksturere det først med et silikonstempel og dottingverktøyet mitt. Da blir det mer gjennomført om det er steder på armbåndet hvor bakgrunnen titter frem. Jeg lager også hull i hver ende hvor jeg kan tre et bånd eller hyssing igjennom.

DSC00796DSC00798

For å kunne steke armbåndet i den formen jeg ønsket uten å ødelegge designet så brukte jeg en tom ølboks. Du kan også bruke glass eller en glasskrukke hvis du har det. Leiren skal stekes på veldig lav varme og så lenge du gjør det så er det ingen fare for at noe tar fyr eller sprekker.

DSC00799

I ettertid så skulle jeg ønske at jeg ikke hadde stekt armbåndet med hjertet og alle steinene i. Jeg skulle heller ha limt de på etterpå. For jeg oppdaget at noen av de mistet glansen etter å ha blitt varmebehandlet. Dette vil nok skje med de fleste steiner som er av plast og ikke ordentlig krystall. Jeg hadde lest på forhånd at det skulle gå an å steke harpiks i ovnen så lenge det var på lave temperaturer og korte perioder. Men dette også ble mislykket. Den fikk en litt sånn gul misfarge i seg og mistet klarheten litt. Mulig det er forskjell på merkene av harpiks. Neste gang så lager jeg bare en plass og limer den på etterpå.

 

Før jeg steker det så påførte jeg litt øyeskygge pigment for å gi det en fin glans. Det synes ikke så godt på bildene, men det blir en fin perlemor lignende finish på det. Du kan også bruke pigment som er spesielt laget for hobbyprosjekter. Jeg har så mye sminke at jeg like gjerne bruker det jeg har for hånden:)

DSC00805DSC00807

Så steker jeg det på 110 grader i 30 min i henhold til instruksjonene på pakken.  Og avslutter med et lag med lakk. Og trædde et lærbånd jeg fant igjennom hullene i endene.

 

DSC00829DSC00830DSC00831

Som dere ser så ble hjertesteinen litt sånn gulaktig. Det er det eneste som irriterte meg ellers er jeg veldig fornøyd med hvordan armbåndet ble.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s